Blue Monday

Blue Monday is een maandelijks terugkerende theatersalon met muziek, gasten, columns, poëzie en humor op het snijvlak van de multiculturaliteit.

Het vindt elke eerste maandag van de maand plaats in INSIDE OUT, de galerie van Marion Bloem in de Jordaan, en wordt georganiseerd door het Volksoperahuis en Stichting NOMONO, die in dat pand in de Westerstraat 28 Amsterdam gevestigd is.

De salon wordt gehost door Marion Bloem (schrijver, filmmaker, beeldend kunstenaar) en Hot Eddy, indorock-alter ego van Jef Hofmeister (theatermaker) van vele internationale producties.

De avond wordt muzikaal ondersteund door Kim Soepnel op bas, Walther Muringen percussie, trompet en Kees Scholten spel, zang.

In iedere aflevering gaan Bloem en Hofmeister uit van hun eigen specifieke achtergrond: de Nederlands/Indische of eigenlijk de Indo-Europese.

Hun gasten nemen ieder hun eigen mix met zich mee zoals: Nederlands/Turks, Surinaams, Marokkaans, Indo-Europees, Indo-Chinees, Joods, Antilliaans, Russisch, Zuid-Afrikaans, en misschien zelfs Kaapverdisch.

Kortom: de Blue Mondays zijn een onderzoek naar de rijkdom van de gemengde cultuur in Nederland.

GASTEN:
6 mei 2019 – Matin Schwab
25 mei 2019 – Blue Monday special met Hot Eddy & Marion Bloem / Tong Tong Fair
3 juni 2019 – Abdelkader Benali

  • ma 03 jun Gast: Abdelkader Benali 20.30 Galerie INSIDE OUT / Marion Bloem Amsterdam tickets

Eerder te zien op:

  • 01/01/70 19.00 Studio Tong Tong / Malieveld Tong Tong Fair
  • 06/05/19 Gast: Martin Schwab 20.30 Galerie INSIDE OUT / Marion Bloem Amsterdam